5
Nov
Gastronomie/ Fine Food Professional

Datum: 5 november 2018
Tijd: van 11:00
tot 18:00

Wederom presenteert Wijnimport Scheveningen diverse wijnen tijdens de beurs Gastronomie/ Fine Food Professional. 

Duitse wijnen

Wijnimport Scheveningen heeft een eigen stand op het paviljoen voor Duitse wijnen. Tijdens Gastronomie/ Fine Food Professional zal Wijnimport Scheveningen wijnen presenteren van de volgende Duitse wijnhuizen:

Weingut Clemens Busch, Mosel - Bio-dynamisch

Clemens Busch wordt gezien als één van beste wijnmakers van de Mosel. Zijn rieslings hebben een ongelofelijke terroirexpressie. Het geheim zit in de natuurlijke werkwijze. Al vanaf de jaren '80 werkt Clemens Busch bio-dynamisch. Zijn expertise op dit vlak is uitzonderlijk. Busch maakt geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, houdt sterk rekening met de vitaliteit van de bodem en zijn wijnen ondergaan allemaal spontane/ natuurlijke gisting. 

Weingut Porzelt, Pfalz - Biologisch

Andreas Porzelt, een bescheiden jonge dertiger, enorm gedreven en behorend tot de grootste talenten van de Pfalz. Hij is aspirant-lid van de VDP en liet zich sterk inspireren door Weingut Wehrheim (bio-dynamisch). Tevens heeft Andreas een voorliefde voor Silvaner. Zijn Silvaner "Muschelkalk" behoort inmiddels tot de beste Silvaners van Duitsland.

Proefschrift Wijnconcours

Tijdens de Gastronomie/ Fine Food Professional zal de 30e editie van het Proefschrift Wijnconcours plaatsvinden. Alle finalewijnen zullen tijdens de beurs worden gepresenteerd. Het betreft een selectie van de 200 beste wijnen die in Nederland en België worden aangeboden aan restaurants en consument.

Over Gastronomie/ Fine Food Professional

Gastronomie/Fine Food Professional  richt zich uitsluitend op de specialistische niche binnen het het midden- en hogere segment van de Nederlandse gastronomie, hotellerie, catering etc. Gastronomie/ Fine Food Professional heeft exclusief aandacht voor bijzondere, ambachtelijke, natuurlijke, opvallende en andere producten die de trends van de toekomst bepalen.

Locatie: RAI Amsterdam – Elicium
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

Prijs: 0,00