Château de la Selve rosé in La Revue de Vin de France

Door Pieter-Dirk Roeleveld op 21-05-2014

Château de la Selve heeft 35 hectare wijngaard waarop 6 verschillende druivensoorten worden verbouwd: Syrah, Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon, Merlot en Viognier. De druivenstokken wortelen soms 45 meter in een kalkrijke ondergrond.

De druiven worden biologisch en bio-dynamisch verbouwd met alle respect voor mens en natuur. Geen gebruik van chemische bemesting, geen onkruidverdelging en geen insecticide. De opbrengsten worden bewust laag gehouden (40 hl per hectare). Alles met het doel om natuurlijke wijnen te maken die uitblinken in kracht, complexiteit, elegantie en vooral de balans daartussen.

De kwaliteit van de wijnen van Château de la Selve bleef ook niet onopgemerkt door het zeer gerenommeerde vakblad La Revue de Vin de France. Deze maand werd een artikel gepubliceerd waarin de beste (gastronomische) rosé's van Frankrijk worden beschreven, waaronder ook de rosé "Maguelonne" van Château de la Selve: 14/20 punten.

[catalog-collection id="17"]