Ferdinando Principiano: eervolle vermeldingen in Perswijn

Door Pieter-Dirk Roeleveld op 21-02-2014

In de meest recente uitgave van Perswijn (2014/01) wordt verslag gedaan van een testpanel waarbij diverse wijnen, gemaakt van de nebbiolo-druif, werden geproefd en beoordeeld. De meest bekende wijn die gemaakt wordt van deze inheemse druif uit de Piëmonte (Noord-Italië) is de Barolo.

Een viertal wijnen van Ferdinando Principiano, een zeer talentvolle producent uit Monforte d'Alba, werden gerecenseerd. Onderstaand de beoordelingen:

Barolo DOCG "Boscareto" (cru) 2006
Score: 16,5/20 punten
Proefnotitie: mooi fruit, kersen en pruimen, rijp en aangenaam, elegantie, subtiel, fijne tannine

Barolo DOCG "Ravera" (cru) 2009
Score: 16,5/20 punten
Proefnotitie: rijp en elegant, kersen en pruimen, heerlijk, zacht, fris, levendig, stevig, goede zuren

Barolo DOCG del Comune di Serralunga 2008
Score: 16/20 punten
Proefnotitie: heerlijk fruit en sap, kersen, rokerig, elegant, fijne zuren en tannine, subtiel, finesse

Langhe Nebbiolo DOC "Le Coste" 2011
Score: 15/20 punten
Proefnotitie: elegant en zacht, kersenfruit, vleugje maggi, fijn, iets stevige smaak, lichtvoetig, fraai

[catalog-collection id="32"]