Nieuw: Riesling Vom Blauen Schiefer Clemens Busch - tijdelijk 15% introductiekorting!!

Door Pieter-Dirk Roeleveld op 17-02-2017

Goed nieuws voor de liefhebbers van de wijnen van Clemens Busch! Deze bio-wijnmaker, gevestigd in Pünderich langs de Mosel, weet als geen ander de invloed van de verschillende terroirs tot uiting te brengen in zijn wijnen. Naast de (alom) bekende Riesling “vom grauen Schiefer”en de Riesling “vom roten Schiefer” heeft Busch sinds kort ook een Riesling “vom blauwen Schiefer” als Ortswein verkrijgbaar. 

De druiven bestemd voor de Riesling “vom blauen Schiefer” werden voorheen uitsluitend aangewend voor de Grosses Gewächs (GG) “Fahrlay”. Deze topwijngaard ligt direct tegenover de veerpont van Pünderich en de bodem van dit perceel bestaat uit blauwe leisteen. De wijnen afkomstig van dit perceel worden gekenmerkt door het rijpe fruit in combinatie met een uitgesproken ziltigheid en fijne zuurtegraad.

Omdat Busch graag een prijsgunstige wijn met het niveau van een Grosses Gewächs wil aanbieden, houdt hij van de GG Fahrlay (blauen Schiefer) een vat apart. In de regel is dit het sap afkomstig van een iets jongere aanplanting, maar nog altijd GG-waardig. 

Recent bracht Wijnimport Scheveningen een bezoek aan Clemens Busch en proefde een serie zeer fraaie Rieslings, waaronder dus ook de “vom blauen Schiefer” 2014 en 2015. Hoewel 2015 te boek staat als een zeer goede jaargang gaat onze voorkeur op dit moment uit naar 2014. Omdat de slow-wines van Busch zeer langzaam gisten en rijpen hebben de wijnen nu eenmaal meer tijd nodig dan gebruikelijk. Dit komt nog meer tot uiting in de Riesling Grosses Gewächs “Falkenlay” 20212. De wijn is nu perfect op dronk en toont de zo kenmerkende minerale aroma’s.