Perswijn: Il Manuzio Panzanello 2004 tien jaar later

Door Pieter-Dirk Roeleveld op 31-12-2014

Perswijn proefde een serie wijnen uit 2004, dus circa tien jaar na de oogst. In het algemeen was 2004 een goed jaar, vooral in de klassieke gebieden. En dat was meer dan welkom, na het uitzonderlijk warme 2003 waarin veel wijngaarden bijna letterlijk werden verschroeid door de extreme hitte en droogte. Opvallend goede kwaliteit treffen we aan in Toscane, zo laat het proefpanel weten. Voor ons geen verrassing, aangezien wij nog een restant Il Manuzio van Panzanello voorradig hadden. En laat deze wijn nu verrassend goed beoordeeld worden:

Il Manuzio Toscana IGT 2004 (Panzanello - Toscana): 16,5/ 20 punten
"modern, gebrand hout, jeugdig fruit, rijp, diepgang, compact, gemaakt om te behagen"

Il Manuzio van Panzanello is een selectie van de beste wijnstokken nabij San Panzano, gelegen in het hart van de Chianti Classico streek ten zuiden van Florence. De opbrengst van deze wijngaard bedraagt slechts 35 hectoliter per hectare en dat geeft de wijn een bijzondere concentratie. De wijn is gemaakt van sangiovese (98%), aangevuld met merlot (2%). Alle druiven worden handmatig geoogst in kratjes van maximaal 15 kg. Deze zorgvuldige selectie genereert de beste kwaliteit druiven.

[catalog-collection id="269"]