Wijnen van Weingut Clemens Busch en Weingut Porzelt gepresenteerd tijdens Gastronomie Fine Food Professional 2017

Door Pieter-Dirk Roeleveld op 23-10-2017

Wijnimport Scheveningen presenteert tijdens de Gastronomie | Fine Food Professional 2017 op 6 en 7 november as. de wijnen van Weingut Clemens Busch (Mosel) en Weingut Porzelt (Pfalz) bij het Paviljoen van het Informatiebureau voor Duitse Wijn.

Clemens Busch is wijnmaker in Pünderich aan de Mosel en geldt als een pionier waar het gaat om biologisch-dynamische wijnbouw. De nadruk die Busch legt op de vitaliteit van de bodem en de wijnstok zorgt voor heel gezond druivenmateriaal. Hierdoor kunnen de wijnen spontaan vergisten en een bijzondere terroirexpressie geven. In 2014 werd de Riesling “Vom Roten Schiefer” verkozen tot finalewijn van het Proefschrift Wijnconcours en ook de jaargang 2015 is dit jaar als finalewijn geselecteerd. Uiteraard ontbreekt deze wijn op de beurs. Daarnaast laten wij ook een "Grauen Schiefer" en een "Blauen Schiefer", beide van de Pündericher Mariënburg, aan u proeven.

Andreas Porzelt is een bescheiden dertiger, enorm gedreven en behorend tot de grootste talenten van de Pfalz. Niet zonder reden is hij daarom aspirant-lid van het prestigieuze Verband Deutsche Prädikatsweingüter (VDP). Zijn Silvaner Ortswein “Muschelkalk” 2014 werd door het vakblad Vinum dit jaar verkozen tot beste Silvaner van Duitsland, waarmee hij diverse gerenommeerde wijnhuizen uit Franken en Rheinhessen passeerde..... Dit jaar is de wijn tevens geselecteerd als finalewijn van het Proefschrift Wijnconcours.

Gastronomie is een vakevenement voor foodprofessionals en sommeliers in het midden en hoogsegment van de horeca. Tijdens de beurs wordt de nieuwe editie van de restaurant- en hotelgids Gault&Millau (2018) gepresenteerd en worden diverse awards uitgereikt. Nieuw is de mogelijkheid om 200 finalewijnen te proeven van het Proefschrift Wijnconcours, waaronder ook de Riesling "Vom Roten Schiefer" van Weingut Clemens Busch en de Silvaner "Muschelkalk" van Weingut Porzelt.