Eugenio Rosi

38060 Calliano, Italië

Over Eugenio Rosi

Eugenio Rosi is een markante verschijning. Vale spijkerbroek, sandalen en lang grijs haar. Niet het prototype Italiaanse zakenman in het strakke pak. Integendeel. Eugenio is een man van het land , ofwel “La Terra” en dat is te zien ook. De relatief kleine wijngaard (totale productie slechts 20.000 flessen per jaar) wordt grotendeels door Eugenio zelf bewerkt. Dat doet hij conform bio-dynamische principes. De wijnen worden gemaakt in het meer dan 600 jaar oude Palazzo di Calliano, waar de wijnen in een diepe ondergrondse kelder rijpen en bewaard worden. Werkelijk alles in het productieproces vindt hier op een natuurlijke (ambachtelijke) wijze plaats: van de wijngaard tot aan de gisting (spontaan) en de botteling. Zelfs de labels worden vormgegeven door zijn eigen vrouw. De wijnen van Eugenio zijn dan ook zeer uitgesproken met een opvallende zuiverheid en elegantie in smaak.